vrijdag 9 maart 2012

recensie (samenvatting)

De boekbespreking van Herman van Bemmel is lovend.

Een paar citaten:
  • Het taalgebruik in “Uitdijend Bewustzijn” noemt Herman oorspronkelijk; en verder: “Nergens bedient hij [de schrijver] zich van uitgewoonde gemeenplaatsen. Hij schrijft heel poëtisch en toch verhelderend.  Hij beschikt kennelijk over een zeer ruime, actieve woordenschat waaruit hij rijkelijk put. Zijn beeldspraak is raak en past precies in de context.  Hij schrijft met verve, inspirerend. Maar als het moet ook vilein en scherp, . . .”
  • Globaal de inhoud weergeven, of het boek in een hokje plaatsen is lastig: “Het boek is daarvoor te rijk aan gedachten, beelden, wijsgerige uitwijdingen en religieus getinte beschouwingen. In een korte beschrijving verdwijnen zulke parels, of blijven sterk onderbelicht.” 

Herman en andere lezers vinden het een bijzonder boek.

  • Tot slot:“Het boek is allesbehalve soft, . . . . Zonder enige twijfel is het hele boek telkens weer verrassend doordat er originele verbanden tussen verschijnselen worden gelegd.”
Over de boekbespreking zegt Herman zelf, dat het opgevat kan worden als een uitnodiging om het boek zelf ter hand te nemen.

Klik hier voor de volledige recensie !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten